Prije četiri dana pisali smo o tome kako službeni twitter profil Aliena baca teasere za nešto novo u univerzumu franšize Alien, a samo dan nakon toga otkriveno je kako se radi o igri Alien: Blackout za mobilne uređaje u distribuciji studija FoxNext Games.

Mnogi su očekivali da će to biti nasljednik Alien: Isolationa za PC i konzole te su ostali razočarani činjenicom što će Blackout biti za mobilne uređaje. No, valja naglasiti posljednju rečenicu službene najave Blackouta, u kojoj je FoxNext Games ponovno potvrdio suradnju s Cold Iron Studios i rad na Alien MMO pucačini.

Prvotna vijest o tome da je FoxNext (gaming ogranak poznatoga Hollywoodskog studija Twentieth Century Fox) kupio Cold Iron Studios te da rade na pucačini iz franšize Alien za PC i konzole izašla je prije godinu dana, ali do dana današnjega nismo čuli niti vidjeli nikakve nove informacije o tome.

Sada, nakon što je je najavljen Alien: Blackout za mobilne uređaje, FoxNext je u istoj objavi spomenuo kako Cold Iron Studios i dalje marljivo radi na idućoj velikoj Alien igri, naglašavajući činjenicu da će ona biti massively multiplayer online pucačina.

FoxNext Gamesov studio Cold Iron Studios također trenutno radi na massively multiplayer online pucačini smještenoj u filmski univerzum Aliena za konzole i PC“, stoji na samome kraju službene objave Alien: Blackouta.

Valja, također, napomenuti kako mnogi pretpostavljaju da će se i ta igra na neki način dotaknuti Amande Ripley, kao i Blackout, upravo s obzirom na teasere i niz tweetova na službenome twitteru Aliena, prema kojima se, zbog službenog hashtaga #ReadPlayWatch daje naslutiti da se tu radi o više igara, a potencijalno i stripova.

Je li to doista tako, hoće li se MMO pucačina Alien za PC i konzole nastavljati na priču mobilne igre Alien: Blackout i je li ovo sve samo jedna velika Alien kampanja kojom FoxNext obuhvaća čitavo gaming tržište, ostaje vidjeti do novih informacija.