Nekome svane, nekome smrkne, rekli bi ljudi u narodu (ne baš tim riječima, ali ljetne vrućine spalile su nam mozak i ne možemo se sjetiti konkretnije inačice te poslovice). Savršenu sliku toga imamo prilike vidjeti i danas. Unutar istih sat vremena tijekom kojih je Sony danas napokon službeno potvrdio da God of War Ragnarok izlazi u studenom ove godine, Square Enix je ponovno odgodio svoj nadolazeći fantasy akcijski RPG Forspoken, ovoga puta skroz na početak iduće godine.

Podsjećamo, Forspoken je već dobio jednu odgodu ranije ove godine, točnije, u ožujku kada je prebačen na 11. listopada. No danas je putem službenog twitter profila igre stigla vijest da je kroz razgovore s ključnim partnerima (pretpostavljamo da se radi o Sonyju jer je Forspoken na konzolama ekskluziva za PlayStation 5) donesena strateška odluka o odgodi igre na 24. siječanj 2023. godine.

Razvojni studio Luminous Productions i izdavač Square Enix u tweetu dodatno ističu i da su, unatoč odgodi, svi elementi igre sada dovršeni te da je razvoj u finalnoj fazi poliranja, za što im očito treba još vremena. Ujedno su zahvalili fanovima na kontinuiranoj podršci i strpljenju te najavili da ćemo konkretnije novosti o igri saznati kasnije tijekom ovoga ljeta. 

Znači li to da je ova odluka donesena (i Forspoken maknut s kraja ove godine na početak iduće) upravo zbog toga što Sony i Santa Monica u studenom lansiraju God of War Ragnarok kao najvažniju ovogodišnju PlayStation ekskluzivu, nije sasvim poznato. No spominjanje rasprava s ključnim partnerima sugerira upravo to. Kako god bilo, sada znamo da ćemo se kao protagonistica Frey Holland u magični, ali i opasni svijet Athia zaputiti tek 24. siječnja 2023. kada Forspoken dolazi na PC i PlayStation 5.