Square Enix i razvojni studio Luminous Productions upravo su objavili da je njihov nadolazeći akcijski RPG Forspoken odgođen na 11. listopada te da ipak neće izaći ovoga svibnja kako je prethodno planirano i najavljeno.

Podsjećamo, radi se o igri premijerno najavljenoj pod kodnim imenom Project Athia i to još na ljeto 2020. na Sonyjevom eventu PS5: The Future of Gaming, kada je prezentirana kao jedna od potpuno novih igara za PlayStation 5, a na njoj radi studio kojeg čine veterani igre Final Fantasy XV.

Prije godinu dana objavljeno je njeno novo ime – Forspoken, a tada smo saznali i da ćemo preuzimati ulogu protagonistice Frey Holland, djevojke koja će morati ovladati vještinama magije kako bi preživjela u otvorenom ali opasnom svijetu zvanom Athia. Igra je interesantna i jer miješa moderno doba i setting grada New Yorka iz kojeg će protagonistica biti transportirana u magični svijet Athie s fantasy settingom.

Frey na svom putovanju neće biti sama te će njen glavni kompanjon biti Cuff – misteriozna narukvica koja govori i pomoću koje će Frey projicirati i jedinstvene magične moći. No zadobit će i nevjerojatne parkour sposobnosti, pa se Forspoken s gameplay strane osim borbe čarolijama ističe i svojim magičnim platformingom u velikom otvorenom svijetu.

Datum izlaska igre trebao je biti 24. svibnja, no Square Enix i Luminous Productions upravo su objavili da su donijeli tešku odluku o odgodi igre kako bi isporučili ambicioznu viziju svog novog IP-a te jedinstveni novi svijet i protagonisticu u čijim će avanturama igrači diljem svijeta htjeti uživati godinama.

Novi datum izlaska za Forspoken od sada je 11. listopada, kada igra stiže na PC i PlayStation 5.