Akcijski trkaći serijal s velikim naglaskom na razbijanje vozila kojima upravljate, FlatOut, započeo je svoj život davne 2004. godine na PC-u i Xboxu. Od tada je izašlo još šest igara za razne platforme, a najnoviji – FlatOut 4: Total Insanity – stiže u travnju ove godine. Vijest su zajedno objavili U & I Entertainment i Strategy Fist koji su zaduženi za izdavanje igre te uz to rekli kako će igra izaći za PlayStation 4 i Xbox One.

Za razvoj igre je zaslužan tim Kylotonn Games koji su do sada radili na nekoliko trkaćih igara (WRC 5 je najnovija među njima), a za novi FlatOut obećavaju eksplozivnu kombinaciju ludih staza, vratolomija i sudara. Igrači će moći otključati 27 automobila koje će moći podešavati prema vlastitom ukusu, njih će voziti na 20 različitih staza, kao i u prijašnjim nastavcima svijet je lako uništiv, a za kraj su pripremili nekoliko modova, lokalni i online multiplayer te “nabrijavajući indie soundtrack”.

FlatOut 4: Total Insanity je trenutno moguće kupiti samo u američkim trgovinama kao fizičke kopije, dok će Europa vjerojatno dobiti pristup digitalnim predbilježbama što se datum izlaska bude bližio. Igra bi trebala na tržištu postati dostupna 4. travnja za najnoviju Microsoftovu i Sonyjevu konzolu, dok o PC verziji nema govora. Ispod teksta možete pogledati najavni trailer, a ostale informacije potražiti na stranicama Strategy Fista.