I dok već više od mjesec dana stižu novosti o raznoraznim odgodama sajmova, konferencija i izlazaka igara zbog pandemije koronavirusa, evo napokon i jedne obrnute situacije. Square Enix je tako danas objavio da će fizička kopija igre Final Fantasy VII Remake u Australiji i nekim zemljama Europe stići čak i ranije od planiranog datuma izlaska (10. travnja).

Kako iz Square Enixa ističu u novome tweetu, odluka da pošiljke igre krenu ranije u Europu i Australiju donesena je zbog poremećaja brojnih kanala distribucije te kako bi se izbjegla značajna kašnjenja isporuke igre Final Fantasy VII Remake u tim zemljama i kako bi igrači širom svijeta na službeni dan izlaska igre mogli krenuti igrati.

To će, kako kažu, imati za posljedicu da će u Australiji i nekim zemljama Europe igrači igru zapravo dobiti i ranije nego je planirano, a zato naša jučerašnja vijest o tome da je Final Fantasy VII Remake već sada pronašao put do fanova prije službenog izlaska ima još više smisla.

Upravo zbog toga, producent Final Fantasyja Yoshinori Kitase i direktor igre Tetsuya Nomura u tweetu su zamolili sve “ranoranioce” da se suzdrže od spoilera, kako bi u igri podjednako uživali i svi oni koji će Final Fantasy VII Remake dobiti i zaigrati tek na službeni datum njezinog izlaska – 10. travnja ili čak i kasnije.

Kompletnu poruku o ranijem dolasku igre u Europu i Australiju i prigodno pismo direktora i producenta igre pročitajte u gore podijeljenom službenom tweetu.