Srpski razvojni studio Mad Head Games pod pokroviteljstvom izdavačkog ogranka poznatog bjeloruskog diva Wargaming.net već neko vrijeme radi na svom online fantasy akcijskom RPG-u Pagan Online, a danas su najavili da igra službeno izlazi na tržište 27. kolovoza, što će biti četiri mjeseca nakon što je putem Steama stigao u Early Access.

O ovom interesantnom novom akcijskom RPG-u pisali smo u nekoliko navrata, kako u našem časopisu u obliku velikog featurea na osam strana u Rebootu broj 59, tako i na našem webu, gdje smo vam donijeli detaljni izvještaj o tome što vas očekuje u Early Access fazi igre. Također, igru smo i streamali uživo čim je izašla u Early Access, stoga dva sata gameplaya možete pogledati na našem YouTube kanalu.

Tijekom posljednja tri mjeseca, studio Mad Head Games neumorno je radio na brojnim updateovima, patchevima i dodacima koje je periodično ubacivao u igru (kao što je co-op komponenta), a prema novim upravo objavljenim vijestima na službenom blogu Pagan Onlinea, igra je već od idućeg mjeseca spremna za puni izlazak na tržište.

Najbolji dio svega je što je ovo samo početak za Pagan Online, jer će se nastaviti razvijati i rasti kao službeno objavljena igra s regularnim updateovima“, stoji u službenom priopćenju povodom najave konačnog datuma izlaska. Kako kažu iz studija Mad Head Games, cijena igre prilikom izlaska bit će 24,99 eura (29,99 dolara), a s obzirom na veliki feedback igrača koji su skupili tijekom Early Access faze, konačna verzija igre imat će hrpu značajki i novog odličnog sadržaja.

Kao što je studio obećavao još od prije, krajem kolovoza u igri nas očekuje kompletna story kampanja s osam činova, nove zone i mape i dva nova bossa. Pored WASD kontrola (po kojima je igra postala poznata), bit će implementirane i “click-to-move” kontrole, kao i potpuna podrška za kontrolere. Zatim, uz trenutno postojeće, stižu i dva potpuno nova heroja te brojne druge stvari u vidu oružja, setova opreme i potpuno prerađeni sustav craftanja i loot drop sustav. Naravno, tu su još i potpuno novi skill treejevi, kao i prijeko potrebni end-game content s novim izazovima za sve one koji žele nastaviti igrati mjesecima i mjesecima.

Za kraj, studio najavljuje kako će sretnici koji se nađu na sajmu gamescom 2019 u Kölnu (Njemačka) imati priliku igru zaigrati tjedan dana prije njezinog izlaska, odnosno tjedan dana prije svih drugih (a jedan od tih sretnika možete biti i VI, ukoliko se do 31.7. prijavite na naš nagradni natječaj KVIKI TE VODI NA GAMESCOM 2019).

Sumirajmo, prema novoj obavijesti, Pagan Online službeno izlazi na tržište 27. kolovoza 2019., a bit će dostupan zasada samo za PC i to putem Steama i platforme izdavača Wargaming.net.