Portal Polygon prenosi informaciju o tužbi koju je Epic Games podignuo na sudu u Sjevernoj Karolini protiv igrača koji je testirao novu Fortniteovu mapu, Ronalda Skyesa. Mapa je nedugo prije službenog izlaska osvanula na internetu, a čini se da se konačno saznalo tko ju je leakao.

Poznato je da svi testeri prije samog testiranja bilo kojeg proizvoda potpisuju ugovor u kojem stoji da neće objavljivati nikakve informacije o proizvodu kojeg testiraju, bila to igra ili nešto drugo. Ronald Skyes se, očigledno nije držao potpisanog ugovora, pa je tri dana nakon testiranja provedenog krajem rujna, otkrio detalje nove sezone drugom korisniku putem Twittera.

No, Ronald Skyes tu nije stao, pa je par dana kasnije napravio drugi račun na toj društvenoj mreži i ponovno otkrio nove detalje iz igre, ovoga puta o implementiranoj opciji plivanja. Idućih je dana nastavio otkrivati Fortniteove tajne, a neki su portali čak prenijeli informacije kojima je on raspolagao, međutim bez službene potvrde od strane Epica, sve je ostalo samo na glasinama. Tako je bilo sve do službenog lansiranja nove sezone, odnosno dok se nije potvrdila istinost tih glasina. Epic Games sada tvrdi da zbog “…Skyesovog kršenja ugovornih stavki Epic direktno snosi štetu te će je i dalje nastaviti trpjeti u iznosu koji tek treba biti izračunat”.

Kao što je poznato, Epic Gamesu ovo nije prva tužba, a zasigurno nije ni posljednja.