Prošloga mjeseca na Epic Games Storeu dobili smo šest misterioznih igara u sklopu giveaway kampanje naziva The Vault. Jedna od tih igara bila je i Grand Theft Auto V, a upravo je taj naslov razlog zbog kojeg je Epic Games Store zabilježio nove rekorde, poručili su iz agencije Havas Media, odgovorne za ovu uspješnu kampanju.

Kampanja je Epic Gamesu i njihovom Epic Games Storeu donijela odlične rezultate, pa je tako zabilježeno više od 61 milijun aktivnih korisnika u mjesec dana te čak 13 milijuna istovremeno aktivnih korisnika.  Konkurentska platforma Steam je primjerice u 2019. godini dosegla brojku od 95 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, dok je istovremeno dnevno aktivno 14 do 20 milijuna igrača.

The Vault je bio aktivan od 14. svibnja pa sve do 18. lipnja, a Epic Games je za to vrijeme besplatno podijelio Grand Theft Auto 5, Borderlands: The Handsome Collection, Civilization 6, Overcooked 2, Samurai Shodown Neogeo Collection i Ark: Survival Evolved.

Grand Theft Auto 5 i dalje ostaje jedna od najprofitabilnijih igara današnjice, a o tome dovoljno govori činjenica da Rockstar radi na izdanju igre za next-gen konzole.