Iako je putem poznatog dućana Epic Games Store njihove tjedne besplatne igre dosada mogao preuzeti svatko tko je na tom servisu napravio besplatni račun, Epic će vas od sada za to tražiti “two-step” odnosno dvofaktorsku autentifikaciju.

Kako iz Epica objašnjavaju u novoj objavi, razlog tome primarno je sigurnost računa i podataka svih korisnika Epic Games Storea, iako su svjesni da će nekim igračima ovaj zahtjev inicijalno vjerojatno ići na živce. Ukoliko niste sigurni o kakvoj autentifikaciji se radi, dvafaktorska ili two-step autentifikacija je princip osiguranja vašeg računa, pri čemu usred kupnje igre za potvrdu transakcije morate odobriti transakciju putem vašeg mobilnog uređaja (tako što kod za autentifikaciju dobijete sms-om), maila ili nekog drugog načina, poput specifične aplikacije.

Obavezna aktivacija dvofaktorske autentifikacije stupa na snagu s aktualnom ponudom besplatnih igara For The King i Amnesia: The Dark Descent

Epic je korisnicima putem ovoga linka izlistao detaljne upute kako i na koji način za njihov dućan omogućiti dvofaktorsku autentifikaciju, stoga, ukoliko ste jedan od onih koji na tjednoj bazi preuzimaju besplatne igre putem Epic Games Storea, preporučujemo da proučite spomenuti link.

Ono što je interesantno u Epicovoj objavi i novom zahtjevu je činjenica da će omogućavanje dvofaktorske autentifikacije za preuzimanje besplatnih igara zasada zahtijevati samo u periodu od 28. travnja do 21. svibnja, no nisu ponudili objašnjenje što će biti nakon toga i zašto baš “samo” do navedenog datuma, a ne trajno.

U međuvremenu, podsjećamo da je putem Epic Games Storea trenutno besplatna igra For The King, koju na ovome linku možete preuzeti još do sutra, 30. travnja, a nakon toga besplatna će biti Amnesia: The Dark Descent i to od 30. travnja do 7. svibnja. Za obje ćete trebati imati omogućenu dvofaktorsku autentifikaciju.