Stigao je novi četvrtak, a s njim i nova besplatna igra na Epic Games Storeu. Odnosno besplatne igre, jer nam ponovno vraćaju dva besplatna naslova u ponudu.

Nakon prošlotjedne 3D puzzle igre GNOG, sada ćemo u kolekciju dodati dva RPG-a. Prvi od njih je vrlo zabavan, ali mu kritike nisu bile naklonjene, dok drugi neće baš svatko odlučiti zaigrati, međutim, upravo je taj naslov osvojio srca kritičara.

Mutant Year Zero: Road to Eden

Prva igra dolazi od razvojnog studija The Bearded Ladies, a riječ je o RPG strategiji Mutant Year Zero: Road to Eden, koja je izašla prije nepunih 9 mjeseci. Nedavno je izbačena i prva ekspanzija imena Seed of Evil, koja ipak nije uključena u ovaj besplatni paket. U igri nas očekuje taktiziranje uz kombinaciju borbe na poteze, ali i detaljno istraživanje lokacija te stealth pristup.

Sama priča smještena je u svijetu nakon Red Plaguea (Crvene kuge op.a.) i nuklearnog rata koji je uzrokovao mutacije na dijelu ljudi, ali i životinja. Kroz igru se većinom šuljamo kontrolirajući tri lika, Selmu – mutiranu ženu koja je ekspert za eksplozive, Duxa – hibridnu patku koja koristi dalekometni samostrel i Bormina – mutiranog prasca sa sačmaricom.

Glavni cilj igre je pronaći Stalkera pod imenom Hammon, tehničkog genija i jedine osobe koja je sposobna i dalje napajati Ark, utvrđeno naselje koje služi kao posljednji bedem civilizacije. Bez Hammona nitko ne može preživjeti.

Igra je izašla 4. prosinca 2018. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a svoju Nintendo Switch verziju je dobila prije 10-ak dana, odnosno 30. srpnja ove godine.

Hyper Light Drifter

Ova 2D indie akcijska RPG igra, razvojnog studija Heart Machine, izašla je prije nešto više od 3 godine, a u međuvremenu je izdana i za Nintendo Switch konzolu i iOS uređaje.

Riječ je o pikseliziranoj igri u kojoj igrač preuzima kontrolu nad Drifterom, likom koji ima pristup tehnologiji koju su stanovnici njegovog svijeta odavno zaboravili. Drifter također pati od nedijagnosticirane smrtonosne bolesti koja ga sve više uništava, a koja mu uzrokuje i noćne more.

Kako ne bismo otkrili previše, recimo samo da je Drifterov zadatak pronaći i ubiti sve bossove koji su zauzeli određeno područje. U tome će mu pomoći jedna, naočigled obična sablja, koja je zapravo energy sword. Njenim korištenjem protiv neprijatelja dobivat ćemo municiju koju će Drifter koristiti za drugo oružje, pištolj.

Igra je na PC-ju izašla 31. ožujka 2016. godine, a svoju PlayStation i Xbox One verziju dobila je 26. srpnja 2016. godine. Od 6. rujna 2018. godine dostupna je i za Nintendo Switch konzolu, a na iOS uređajima dostupna je tek 20 dana.

Igre iz ovotjedne ponude već su dostupne za besplatno preuzimanje, a u svoju kolekciju možete ih dodati sve do 22. kolovoza kad nam stiže simpatičan indie puzzle platformer – Fez!