Pred nama je novi tjedan Epic Gamesove ponude besplatnih naslova na Epic Games Storeu, a ovoga tjedna nude nam se Q.U.B.E. 2 i Layers of Fear.

Q.U.B.E. 2

Q.U.B.E. 2 je, kao što i samo ime kaže nastavak puzzle igre iz prvog lica, Q.U.B.E., razvijene od strane razvojnog studija Toxic Games i izdavača Ten Hut Games. Igra nas stavlja u lik britanske arheologinje Amelie Cross, koja se budi u apstraktnom prostoru drevnih ruševina, a pred nas je stavljen zadatak izvući se od tamo i pronaći put do doma. No, da ne bi sve bilo sasvim jednostavno, očekuje nas jedanaest puzzle područja i preko osamdeset individualnih puzzle zagonetki. Mozgajući o pronalasku rješenja zagonetki, otkrit ćemo i strašnu tajnu koja će uzdrmati naš svijet. 

Q.U.B.E. 2 izašao je 13. ožujka 2018. godine na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One.

Layers of Fear

Layers of Fear je psihodelična horor igra iz prvog lica, fokusirana na priču i istraživanje, iza koje stoje poljski developeri iz Bloober Teama te izdavač Aspyr Media. Oba tima poznata su i po igri Observer iz prošlotjedne ponude. U igri Layers of Fear kontroliramo lik slikara, kojem je jedina zadaća dovršiti njegov Magnum Opus (veliko, najznačajnije djelo op.a.). Istražujući beskrajne hodnike viktorijanske palače, otkrit ćemo tajnu njegove ludosti, a suočit ćemo se i sa svim njegovim vizijama, strahovima i hororima koji ga obuzimaju. 

Igra je u ponudi dostupna u Masterpiece Edition verziji, odnosno s Inheritance DLC-om koji proširuje priču i na slikarevu kćer. Ona se, naime, vraća u očev dom radi suočavanja s vlastitom prošlošću, a DLC nam donosi više mogućih završetaka ove napete i misteriozne priče.

Layers of Fear izašao je 16. veljače 2016. godine na PC-ju, PlayStationu 4 i Xboxu One, nakon čega je 21. veljače 2018. godine igra dobila i Nintendo Switch verziju.

Idućeg tjedna Epic Games donosi sci-fi horor SOMA i RPG avanturu Costume Quest. Naslove iz trenutno dostupne ponude možete preuzeti ovdje.