U novoj ponudi besplatnih naslova koje nam svakog tjedna donosi Epic Games putem svog Epic Games Storea, a ususret nadolazećoj Noći vještica, možemo preuzeti dvije horor igre – Alan Wake’s American Nightmare i Observer.

Alan Wake’s American Nightmare

Spin-off popularnog Alana Wakea iz 2010. godine krije se pod nazivom Alan Wake’s American Nightmare, a svjetlo dana ugledao je početkom 2012. godine, u vrijeme kad je originalna igra dobila svoju PC verziju. American Nightmare razvio je i izdao studio Remedy Entertainment, koji stoji i iza prvog naslova.

Igra je smještena usred američke države Arizone, a donosi nam priču iz popularne “Night Springs” TV serije, koja nam je poznata iz prve igre. Alan se ovoga puta nalazi zatočen u alternativnoj realnosti, prepunoj opasnih sjena, dok je glavni neprijatelj Alanov doppelganger Mr. Scratch, koji želi oteti njegovu ženu Alice.

Borbena mehanika ostala je ista, s time da je ovoga puta Alanu na raspolaganju više oružja koja variraju od strojnice do luka i strijele. Igra nam donosi glavnu kampanju, koju je moguće završiti već kroz tri do četiri sata, dok ćemo za potpuni prelazak odvojiti duplo više vremena.

Alan Wake’s American Nightmare izašao je 22. veljače 2012. godine na konzoli Xbox 360, a 22. svibnja iste godine igra je dobila i PC verziju.

Observer

Observer je cyberpunk horor igra iza koje stoji poljski razvojni studio Bloober Team, poznat po naslovu Layers of Fear i izdavač Aspyr Media. 

U postapokaliptičnom svijetu u kojem jedna organizacija vlada svime, Observer nas stavlja u ulogu Daniela Lazarskog, jednog od elitnih nervnih detektiva, poznatih pod imenom Observer te nam daje mogućnost ulaska u umove živih i mrtvih, kako bi otkrili detalje koje kriju njihova prošlost i sadašnjost.

Igra je nevjerojatno detaljna, a omogućuje nam skeniranje okoliša i mjesta zločina, skoro pa neograničenu količinu dodatnog sadržaja putem razgovora koje vode NPC-jevi uz prekrasno cyberpunk iskustvo Krakowa u 2084. godini

Ovaj psihološki horor izašao je 15. kolovoza 2017. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, nakon čega je 7. veljače ove godine dobio i svoju Nintendo Switch verziju.

Obje igre možete besplatno preuzeti ovdje, zaključno s 24. listopada, a na taj dan u ponudu besplatnih naslova stižu gore spomenuti psihološki horor Layers of Fear, razvojnog studija i izdavača koji nam donose Observera i puzzle igra Q.U.B.E. 2, developera Toxic Games i izdavača Ten Hut Games.