Ranije tijekom dana pisali smo o tome kako je Remedy Entertainment potpisao ugovor s, u tom trenutku, nepoznatim izdavačem te da pripremaju dvije nove igre. U međuvremenu se saznalo da se radi o Epic Gamesu te njihovoj novoj izdavačkoj kući Epic Games Publishing. 

Radi se o zaista velikim vijestima, no Epic Games Publishing je odmah po najavi predstavio i tri razvojna studija čije će igre izdavati. Uz već spomenuti Remedy Entertainment, Epic Games uspio je pod svoj krov dovesti Playdead (poznat po čudesnom Insideu) te genDesign poznat po The Last Guardianu. Tako je, Fumito Ueda – tvorac ICO-a i Shadow of the Colossusa izdavat će igre pod okriljem Epic Games Publishinga. 

Zanimljivo je što ovo novo partnerstvo nije ekskluzivno samo za PC te će Epic izdavati igre i na drugim platformama. U svakom slučaju Epic je developerima ponudio odlične uvjete – zadržat će prava na intelektualno vlasništvo te će imati potpunu kreativnu kontrolu, a Epic će pokriti do 100% troškova razvoja igara, marketinga i izdavanja. Nakon što igra zaradi dovoljno da se isplati, sva zarada dijelit će se 50/50 s razvojnim studijima. 

genDesign, Remedy i Playdead su među najinovativnijim i najtalentiranijim razvojnim studijima u industriji te imaju snažnu i jasnu viziju za svoje iduće igre”, rekao je glavni čovjek Epic Games Publishinga Hector Sanchez. “Imat će potpunu kreativnu kontrolu dok će Epic pružiti solidnu bazu financiranja”, zaključio je Sanchez. 

Ako se udeblja i pusti dugačku sijedu bradu, Epic Games bi netko vrlo lako netko mogao zamijeniti za Djeda Mraza.