Znate da kad neka igra, posebna po nečemu, ostvari zapaženi uspjeh (u ovom konkretnom slučaju i dovede do razbijanja nekoliko kontrolera, garantirano), kako će se vrlo skoro dogoditi da nam na tržište stigne nešto jaaako slično. S time da ta sličnost može izgledati svakako – u rasponu od nakaradnog do zapravo poželjnog. Kako ćete se vi osjećati kada vidite Enchanted Portals ovisi samo o vama. A da jako liči na Cuphead ne skrivaju ni PR-ovci igre – zapravo dodatno naglašavaju tu činjenicu na pozitivan način. I to shvatite kako želite, vi ste vlasnici svojih emocija i jedini važni kod toga kako se osjećate.

Sukladno tome, nastavimo o ovom očiglednom 2D platformeru koji će još očiglednije od nas tražiti dobre reflekse te puno strpljenja i snalažljivosti. Nadamo se i ponuditi adekvatnu zadovoljštinu ostvarenim kao što to jako dobro čini Cuphead idealnim balansom kojeg će neki prozvati old-school težinom – što je pak ispravna tvrdnja tek kad se lovi najteža razina igre, ali semantika… 

Enchanted Portals u prodaju stiže u digitalnom izdanju 6. rujna za PS5, XSX/S, PC i Switch, dok će retail verzija stići 28. rujna. U to vrijeme trebale bi stići i verzije za PS4 i XOne.

O samoj igri, i nakon svega što smo napisali, jedino prikladno je prenijeti vam opis izvučen iz službenog PR-a: “Enchanted Portals donosi priču o Bobbyju i Penny, dvoje mađioničara početnika zaglavljenih između dimenzija, koji će se morati suočiti s brojnim opasnostima kako bi vratili Magičnu knjigu i mogli se sigurno vratiti kući. Uz zaraznu glazbu, šarmantni vizualni prikaz starog kova i komediju bez prestanka, Enchanted Portals je co-op 2D platformer koji će vas držati na nogama. Bilo da igrate solo ili s prijateljem, magija nikada ne prestaje i radnja je uvijek brza i hirovita. Pridružite se Bobbyju i Penny u njihovoj potrazi i pogledajte kamo će vas avantura odvesti!

Pa pogledajmo: