Još od prvotne najave tijekom ljeta na sajmu E3 2019 i prvog službenog trailera, nismo ni čuli niti vidjeli ništa novoga o Elden Ring – sljedećoj igri poznatog japanskog studija FromSoftware, pionira Souls-like žanra i tvoraca serijala Dark Souls te uspješnica kao što su Bloodborne i Sekiro: Shadows Die Twice. Čini se da ćemo zato ove veljače napokon dobiti novi trailer i to u sklopu sajma Taipei Game Show.

Ukoliko ste već zaboravili (a čisto sumnjamo da jeste), radi se o jednoj od najinteresantnijih kolaboracija u industriji videoigara i šire, s obzirom da na igri u tandemu rade tvorac Soulsa/direktor FromSoftwarea – Hidetaka Miyazaki te zajedno s njime i George R.R. Martin – slavni pisac knjiga Pjesma Leda i Vatre, popularno znanih kao Game of Thrones. Podsjetimo se kako je izgledao najavni trailer prikazan na sajmu E3 2019:

Na sajmu Taipei Game Show PlayStation će imati veliku prezentaciju na kojoj će prikazati preko nekoliko očekivanih hit igara. Između ostaloga, tu su Final Fantasy VII Remake, The Last of Us Part II, Nioh 2, Marvel’s Avengers, Cyberpunk 2077, Resident Evil: Resistance i mnoge druge, a među njima je upravo i Elden Ring.

Naravno, velika većina gore spomenutih igara bit će i igrive na samom sajmu, no Elden Ring ipak neće. Naime, tu informaciju znamo s obzirom da je na službenoj PlayStationovoj stranici vezanoj uz event Taipei Game Show uz Elden Ring prikazana samo ikonica za video, dok je kod drugih igara, koje će na sajmu biti igrive, prikazana i ikonica kontrolera. Kako god bilo, mi se nećemo buniti što igra na sajmu neće biti igriva, pogotovo ako to znači da ćemo u veljači konačno vidjeti novi trailer u sklopu sajma.

Također, nadamo se da će spomenuti trailer posljedično biti prikazan i javnosti, a ne samo posjetiteljima sajma, jer iskreno: koliko vas/nas će posjetiti Taipei Game Show? Mi se damo kladiti da je taj broj jedna fina nula. 🙂 Nada umire posljednja, pa tako s nestrpljenjem čekamo veljaču i konačni potencijalni prikaz drugog trailera za Elden Ring.