Nakon prošlotjednog spektakularnog petnaestominutnog gameplay prikaza za Elden Ring, tijekom proteklog vikenda izdavač Bandai Namco i razvojni studio FromSoftware podijelili su i potvrdili još nekoliko informacija za taj nadolazeći očekivani akcijski RPG, ovoga puta s naglaskom na tehničke specifikacije za PC i konzole PlayStation i Xbox.

Za početak, potvrđeno je da igra na PC te nove konzole PlayStation 5 i Xbox Series X dolazi s rezolucijom 4K. Blage razlike dolaze u kontekstu broja sličica u sekundi. Dok će na PC-ju igra biti zaključana na maksimalno 60FPS-a, konzolaško next-gen izdanje za PlayStation 5 i Xbox Series X|S dolazi u dva moda: Performance mod i Resolution mod.

Performance mod omogućit će igranje u 60FPS-a za PS5 i XSX, dok će Resolution mod na tim konzolama igru zaključati na 30FPS-a. Odlično je pritom što će 60FPS-a u Performance modu na Xboxu biti dostupno i za Series X i Series S, no slabiji Series S zato neće ići u 4K, već maksimalno 1440p ako Elden Ring na njemu igrate u 60FPS-a.

Stvar je na svim razinama znatno drugačija za “stare” konzole. U kontekstu frameratea, PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One i Xbox One X zaključani su na 30FPS-a. Što se tiče rezolucije, bazni PS4 zaključan je na 1080p, PS4 Pro ide u 1800p. Bazni Xbox One zaključan je na još nižih 900p, dok Xbox One X čak ide u 4K, što je odlično.

Sve tehničke specifikacije za PC i konzole na jednom mjestu (klik na fotku za povećanje)

Apsolutno sva izdanja imat će podršku za HDR (osim starog baznog Xbox One), no ultimativni bombončić ostavili smo za kraj. Bandai Namcove tehničke specifikacije otkrivaju da je Elden Ring prva FromSoftwareova igra koja će imati ray tracing za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X, no neće ga dobiti odmah po izlasku, već kroz naknadni patch

Preostale potvrde tehnikalija kažu da će vlasnici igre za PlayStation 4 Elden Ring moći igrati i na PlayStationu 5 te prenijeti saveove (ne vrijedi obrnuto), a Microsoftove konzole imaju kompletnu cross-generacijsku kompatibilnost.

Također, ukoliko ste propustili, FromSoftware je tijekom vikenda otkrio i pet igrivih klasa koje ćemo imati na raspolaganju u Elden Ringu, a to su Warrior, Enchanted Knight, Prophet, Champion i Bloody Wolf. Svi oni bit će dostupni za isprobavanje već i u zatvorenom beta testiranju koje se odvija tijekom nadolazećeg vikenda, od 12. do 15. studenog.

Nakon kratke odgode koja se dogodila prošlog mjeseca, Elden Ring u svom punom obliku izlazi 25. veljače 2022. za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.