Elden Ring, oh Elden Ring! Nakon nedavno objavljene odgode igre sa siječnja 2022. na 25. veljače i nedavno završene prijave za zatvorenu betu koja se odvija od 12. do 15. studenog, FromSoftware je danas napokon objavio prvi pravi i to poduži prikaz gameplaya direktno iz igre.

Kao što su jučer i najavili, premijerni gameplay sastoji se od 15 minuta kroz koje nas studio provodi kroz sve najvažnije stavke igre. Iako u početku možda djeluje doslovno kao Dark Souls 4, postupno otkrivanje sve više i više novih mehanika jasno daje do znanja da je Elden Ring sasvim nova i drugačija zvijer.

Veliki otvoreni svijet očigledno je veći od bilo čega drugog što je FromSoftware dosad napravio. Prikazani su način, mogućnosti i sposobnosti kretanja po open-world svijetu, uključujući i skakanje, jahanje konja te platformerske mehanike koje otvaraju puno više mogućnosti nego u prethodnim FromSoftwareovim igrama. 

Sustav borbe također je miks mnogih starih mehanika, ali uključuje i hrpu novosti koje novi gameplay prikaz savršeno raščlanjuje. Dodat ćemo da nam se čini kako dodatak mape Elden Ring čini potpuno drugačijim iskustvom jer se nećemo lako gubiti. Previše je toga na što valja obratiti pozornost (čak i waifu Melina u prikazu otkriva svoje lice), stoga bacite oko na 15 minuta gameplaya u videu iznad i posvjedočite brojnim lokacijama, borbi, ogromnim bossevima i ostalom.

Elden Ring izlazi 25. veljače 2022. za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.