Elden Ring, trenutno jedna od najočekivanijih igara u moru naslova koji stižu tijekom 2022. godine, danas je dobila jednomjesečnu odgodu, pa umjesto 21. siječnja po novome izlazi 25. veljače 2022. godine.

Nije to velika odgoda, što je odlična vijest, a u istoj objavi na službenoj stranici i društvenim mrežama izdavač Bandai Namco i razvojni studio FromSoftware ističu da je glavni razlog odgode taj što su “dubina igre i stupanj slobode u strategiji nadmašili početna očekivanja, stoga je odlučeno produljiti vrijeme razvoja za konačne prilagodbe“, čime se datum izlaska pomiče za mjesec dana. 

Više vremena za poliranje igre uvijek je dobra stvar, no još je bolja vijest ta što je studio najavio i zatvoreno mrežno testiranje igre Elden Ring, koje se odvija već idućega mjeseca te kreće 12. studenog i traje do 15. studenog. “Odabrani fanovi moći će doživjeti prvih nekoliko uvodnih sati dugo očekivanog naslova kako bi dobili uvid u to što će cijela igra ponuditi i kako bi pomogli razvojnom timu u testiranju online servera uoči izlaska igre“, poručuje izdavač Bandai Namco.

Besplatno zatvoreno mrežno testiranje trajat će tri dana i to na platformama PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S. Zašto je u testiranju izostavljena platforma PC, nije objavljeno, no Bandai Namco je potvrdio da će u testiranju biti omogućen i cross-play multiplayer (igrači na PlayStationu 4 i PlayStationu 5 moći će igrati zajedno, kao i igrači na Xboxu One i Xboxu Series X|S, no PlayStation i Xbox igrači neće moći igrati zajedno).

Prijave za sudjelovanje u besplatnom zatvorenom mrežnom testiranju Elden Ringa možete popuniti PUTEM OVOGA LINKA i nadati se da ćete biti izabrani, a u nastavku donosimo točna vremena testiranja u danu, kroz spomenuta tri dana – od 12. do 15. studenog:

· 12. studeni: 12:00 do 15:00h
· 13. studeni: 4:00 do 7:00h
· 13. studeni: 20:00 do 23:00h
· 14. studeni: 12:00 do 15:00h
· 15. studeni: 4:00 do 7:00h

Elden Ring izlazi 25. veljače za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.