Sve je veći broj kompanija koje zbog koronavirusa otkazuju svoje prisustvo na sajmovima i konferencijama širom svijeta, a sada se toj brojci pridružio i Electronic Arts koji će preskočiti sudjelovanje na Game Developers Conferenceu od 16. do 20 ožujka ove godine. Prije nepunih tjedan dana svoje sudjelovanje na toj konferenciji otkazao je Sony, slijedio ih je Facebook, a na kraju su se na isti potez odlučili iz razvojnog studija Kojima Productions

Portal Gamespot u svom tekstu piše o izjavi dobivenoj od strane Electronic Artsa, a u kojoj stoji sljedeće: “Prateći globalnu situaciju s koronavirusom i nedavnom eskalacijom novih slučajeva zaraze u novim regijama, odlučili smo poduzeti dodatne korake kako bismo osigurali dobrobit naših zaposlenika, uključujući i restrikcije prema nepotrebnim putovanjima. Kao rezultat navedenog otkazujemo naše sudjelovanje na GDC-ju te limitiramo prisustvovanje na drugim eventovima. Nastavljamo i dalje pratiti situaciju, a po potrebi ćemo izdati nove upute našim zaposlenicima.”, poručuju iz Electronic Artsa.

U trenutku pisanja ovog teksta na službenim profilima Electronic Artsa i GDC-ja nema potvrđenih informacija o odgodi, ali Gamespot prenosi i obavijest koju je na svom LinkedIn profilu objavio izvjesni Alex Sherer iz Electronic Artsa.

S obzirom na moguće otkazivanje prisustva i od strane mnogih drugih kompanija, preostaje za vidjeti hoće li organizatori ovih događaja započeti s otkazivanjem sajmova i konferencija.