Uoči današnjeg velikog financijskog izvještaja i sastanka s investitorima, Electronic Arts je unaprijed putem PDF-a podijelio okvirne informacije o svojim budućim planovima i time sinoć u kasnim satima otkrio da za početak 2023. godine sprema čak četiri zasad nenajavljene igre, od kojih je jedna glavni veliki IP, a druga zasad nenajavljeni remake.

Misli odmah lete na IP-jeve, serijale i ranije najavljene velike nove nastavke kao što su Dragon Age 4 i novi Mass Effect koji su već nekoliko godina u aktivnom razvoju, a u kontekstu remakea na Dead Space, no ponavljamo da EA ističe kako se tu radi o četiri zasad nenajavljene igre, a sve gore nabrojane najavljene su prije već nekog vremena.

Mnogi su odmah primijetili i interesantnu činjenicu da EA u PDF-u uopće ni ne spominje Dead Space remake, što je čudno jer je on ranije ove godine službeno potvrđen za početak 2023., pa se nadamo da to ne znači da je igra odgođena na kasnije tijekom iduće godine.

Q4, odnosno četvrti kvartal u Electronic Artsovoj fiskalnoj godini predstavlja period između 1. siječnja do 1. travnja

U svakom slučaju, ovako zvuči lista četiri zasad nenajavljene igre koje EA planira izbaciti u periodu između 1. siječnja 2023. i 1. travnja 2023. godine:

· Veliki IP
· Partnerska igra
· Remake
· Sportska igra

Uz te četiri igre, unutar prva tri mjeseca 2023. godine stiže i nova igra u serijalu PGA Tour, dok je potvrđeno i da još tijekom ove godine dolaze i F1 22, zatim FIFA 23, Madden NFL, a potom krajem godine i novi Need For Speed i NHL. Što se tiče nenajavljenog remakea i velike nove igre koji su u planu za 2023., istaknut ćemo da smo za tu informaciju zapravo već okvirno znali te smo o njoj pisali u kolovozu prošle godine kada je u sklopu tadašnjeg EA financijskog izvještaja najavljeno kako kompanija ulaže u hrpu svojih drugih starih IP-ova. Još tada najavljeno je da ćemo ove godine saznati za još nekoliko “postojećih franšiza koje će oživjeti“.