[UPDATE]

Kao što se i šuškalo ranije tijekom dana, u predvečernjim satima ovoga petka 11. ožujka u gotovo jednosatnom developer livestreamu službeno je potvrđena glasina da Dead Space remake ipak neće izaći krajem ove godine, već stiže početkom 2023.

Iz studija EA Motive rekli su kako imaju konkretan datum u planu i vjeruju da će igra dotad biti gotova, ali ga još uvijek ne žele javno podijeliti. No glavnina livestreama fokusirala se na obećanu kompletnu preradu dizajna zvuka koji je izrazito bitan za igru kao što je Dead Space.

Ekipa iz studija zvuk je prezentirala iz nekoliko različitih perspektiva, a osim prikaza novih slojevitih zvukova oružja i atmosfere u okolini, najznačajniji je bio novi takozvani A.L.I.V.E. sistem. Na temelju tog sustava direktno vezanog i uz gameplay protagonist Isaac će se drugačije glasati tijekom igre ovisno o tome je li, primjerice, umoran, ranjen, zadisan ili mirno istražuje okolinu.

Sukladno onome što radi, trošit će mu se stamina, što će direktno utjecati na povećavanje otkucaji srca i ubrzavanje disanja, a time i na ono kako će Isaac zvučati tijekom govorenja ili povikivanja. Drugim riječima, radi se o kompletno novom reaktivnom sustavu zvuka te neće biti klasičnog prikaza i brojača stamine, već će detaljni zvukovi ubrzanog kucanja srca igrače informirati o stamini i vitalnosti protagonista.

Pri samom kraju livestreama prikazan je i dvominutni gameplay isječak iz igre iz trenutne razvojne faze. Gameplay nipošto ne predstavlja finalno stanje igre, ali svejedno izgleda jako kul i atmosferično.

[ORIGINALNA VIJEST ]

Uoči večerašnjeg ranije najavljenog developer livestreama koji će nam napokon donijeti novosti za Dead Space remake, dolaze glasine da su Electronic Arts i razvojni studio EA Motive potencijalno odgodili igru na 2023. godinu.

Vijest dolazi putem portala VentureBeat na kojemu insajder industrije Jeff Grubb (poznat po prethodno točnim curenjima informacija) ističe kako su EA i njihov studio Motive već ranije imali okvirni datum izlaska igre koji je trebao biti listopad 2022., iako taj datum nikad nisu objavili javno.

Ističe i kako taj datum sada ipak neće biti moguće ispoštovati te su navodno interno odlučili igru pomaknuti na početak 2023. godine kako bi studio imao dovoljno vremena ispolirati iskustvo i isporučiti viziju koju su originalno zamislili. Grubb također ističe da je čuo kako igra u trenutnom stanju ljudima koji su je interno vidjeli izgleda zaista impresivno te da su dojmovi zasad izrazito pozitivni.

S obzirom na to da danas (petak 11. ožujka) u 19h slijedi nova livestream prezentacija za Dead Space remake, nadamo se da ćemo i mi biti impresionirani prikazanim, a možda i saznati više o ovoj glasini o odgodi na 2023. godinu. Stoga podsjećamo da ne propusite show koji ćete moći pratiti uživo putem videa u nastavku ovoga teksta. Ono što je zasad jedino poznato je da će se livestream fokusirati na kompletni redizajn zvuka za Dead Space remake.