Microsoft i Electronic Arts napokon su uspješno dovršili implementaciju Electronic Artsovog pretplatničkog servisa EA Play za sve korisnike pretplatničkog servisa Xbox Game Pass i Xbox Game Pass Ultimate na PC-ju, što će svim Xboxovim pretplatnicima već od sutra omogućiti besplatno igranje Electronic Artsovih naslova na gore spomenutoj platformi. Ako vam ovo zvuči mrvicu konfuzno, evo objašnjenja.

Sredinom kolovoza prošle godine Electronic Artsovi pretplatnički servisi EA play i Origin Access postali su stvar prošlosti te ih je zamijenio zajednički servis EA Play. Nepunih mjesec dana kasnije, ta je kompanija sklopila iznimno značaj ugovor – onaj o partnerstvu s Microsoftom koji je omogućio da sve igre servisa EA Play postanu dostupne bez dodatne naknade svim korisnicima pretplatničkog servisa Xbox Game Pass Ultimate. No, u početku je navedeno bilo dostupno samo i isključivo na konzolama Xbox.

Star Wars: Squadrons od sutra je dostupan besplatno svim pretplatnicima na Xbox Game Pass, neovisno o platformi na kojoj igraju.

Počevši od sutrašnjeg dana, bilo uz pretplatu na Xbox Game Pass ili Xbox Game Pass Ultimate (koja obuhvaća igranje ogromnog broja igara iz dostupnog kataloga na konzolama i PC-ju) igračima na PC-ju bit će dostupne i sve igre koje Electronic Arts ubaci u svoj pretplatnički servis EA Play. U ponudi će tako osvanuti više od 60 najznačajnijih naslova Electronic Artsa poput Star Wars Jedi: Fallen order, FIFA 20, Titanfall 2, Need for Speed Heat te čitave franšize Battlefield, Madden NFL, Command & Conquer i The Sims.

Pored toga, svakoga mjeseca igrače očekuju brojne nagrade za igranje, ekskluzivni in-game izazovi, specijalni sadržaj i popusti te vremenski limitirani pristup novim igrama u trajanju od 10h, a odmah od sutra svi pretplatnici na Game Pass Ultimate mogu zaigrati i tek dodani Star Wars: Squadrons, neovisno o platformi na kojoj igraju.

Evo što je sve potrebno napraviti za uspješno aktiviranje i povezivanje oba servisa: