Nakon što je Microsoft napokon službeno objavio točan datum izlaska i cijenu svoje nadolazeće next-gen konzole Xbox Series X, stigla je i vijest o partnerstvu kompanija Microsoft i Electronic Arts, kroz koje će servis EA Play od ovih zimskih blagdana bez dodatne naknade biti uključen u pretplatu na servis Xbox Game Pass Ultimate.

Vijest dolazi putem poznatog Microsoftovog portala Xbox Wire, a ponuda se odnosi i na pretplatnike na konzoli Xbox i na PC-ju. Drugim riječima, pretplatnici na Xbox Game Pass Ultimate moći će pristupiti usluzi EA Play na konzolama Xbox One, Xbox Series X i Xbox Series S te kroz Xbox Game Pass za PC, koji je dostupan kroz Microsoft Store.

Tako će od ovih zimskih blagdana bez dodatne naknade Game Pass Ultimate u sebi sadržavati i više od 60 Electronic Artsovih igara, odnosno sve one najbolje i najveće EA igre i serijale kao što su Dragon Age, Mass Effect, Dead Space, ali i Battlefield, Skate, potom i FIFA 20, Titanfall 2, Need for Speed Heat te mnoge druge naslove i serijale.

Dakako, EA Play donosi i neke druge pogodnosti kao što su ekskluzivni in-game izazovi i nagrade, specijalni sadržaj EA igara dostupan samo za pretplatnike, popuste na kupnju EA igara i DLC dodataka, rani pristup nekim novim AAA igrama i mnoge druge.

U drugim vijestima, također nastavno na konačnu službenu objavu cijene i datuma izlaska next-gen konzole Xbox Series X, stigla je i vijest o pomicanju datuma izlaska Ubisoftove igre Asassin’s Creed Valhalla, koja sada izlazi na isti dan kao i konzola Xbox Series X. Više o tome na ovome linku.