Sony Interactive Entertainment danas je objavio da će oko 900 ljudi u PlayStation diviziji ostati bez posla. Izdana su dva odvojena službena priopćenja, prvo od šefa Sonyja, Jima Ryana te od Hermana Hulsta, šefa PlayStation Studiosa. 

Nakon pažljivog razmatranja i mnogih rasprava s vodstvom tijekom nekoliko mjeseci, postalo je jasno da su potrebne promjene kako bi se nastavio rast poslovanja i razvoj tvrtke” rekao je Ryan u internom mailu zaposlenicima PlayStationa. “Morali smo se povući, sagledati naše poslovanje holistički i krenuti naprijed fokusirajući se na dugoročnu održivost tvrtke i pružanje najboljih mogućih iskustava za našu zajednicu“.

Rečeno je da će otkazi utjecati na studije kao što su Insomniac Games, Naughty Dog, Guerrilla Games i Firesprite, a potvrđeno je da London Studio zatvara svoja vrata. Prema viđenom, otkazi će utjecati na oko 8% globalne radne snage.

Donijeli smo iznimno tešku odluku da objavimo naš plan da započnemo smanjenje našeg ukupnog broja zaposlenih na globalnoj razini za oko 8% ili oko 900 ljudi, podložno lokalnim zakonima i procesima konzultacija. Zaposlenici diljem svijeta, uključujući naše studije, su pogođeni“, kazao je Hulst.

Potvrđeno je, također, da su neki projekti dobili crveno svjetlo te da je njihov razvoj obustavljen. “Pogledali smo naše studije i naš portfelj, ocjenjujući projekte u različitim fazama razvoja, i odlučili smo da se neki od tih projekata neće ići dalje“.

Još jedno restrukturiranje pretvorilo se u novi val otkaza u industriji koja je samo ove godine, prema nekima, vidjela više od 7000 otkaza.