Star Wars: Knights of the Old Republic iz 2003. godine prema mnogima je jedna od najboljih singleplayer Star Wars igara u povijesti svemira. Sada se šuška da bi ovaj poznati BioWareov RPG  pod vodstvom izdavača Electronic Arts mogao dobiti potpuno novu rebootanu verziju.

Vijest o tome dolazi s portala Cinelinx, a ako vas zbunjuje činjenica da u naslovu ističemo riječ “reboot” umjesto “remake”, postoji vrlo dobar razlog za to. Naime, kako ističu na portalu Cinelinx, dva različita izvora vrlo bliska Disneyju (vlasniku franšize Star Wars) spominju da je u planu razvoj nove igre Star Wars: KotOR.

Dok jedan od izvora govori o remakeu, drugi tvrdi da u ovom trenutku još nije odlučeno hoće li to biti baš remake ili potencijalno potpuno nova igra. Ako je suditi prema drugom izvoru, radi se o, citiramo: “svojevrsnom nastavku…KotOR projektu koji bi integrirao elemente prve dvije igre kako bi određene stvari doveo u trenutni Star Wars kanon. Ne nužno remake, koliko reinterpretacija“.

Koji od ovih izvora je u pravu i kada će Disney i Electronic Arts službeno potvrditi da je novi Star Wars: Knights of the Old Republic u izradi (bilo da je remake ili sasvim nova igra), ostaje vidjeti, no valja istaknuti da ovo nije prvi puta da glasine o tome kruže internetom, stoga je novi KotOR možda zaista na pomolu.