Electronic Arts se vraća univerzumu Gospodara prstenova i to kroz danas najavljenu novu besplatnu mobilnu igru The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth – takozvani “collectible RPG” koji će imati borbu na poteze i veliki izbor igrivih likova iz serijala The Lord of the Rings i The Hobbit.

Pod izdavačem Electronic Arts na mobilnoj igri radi razvojni studio Capital Games i to u suradnji s kompanijom Middle-earth Enterprises, a osim sustava borbe na poteze, igra će imati i duboki detaljno razrađeni kolekcionarski sustav velike postave likova, pa od tuda “collectible” u žanru igre. Drugim riječima, iako je sama igra besplatna, očekujte jako puno in-game kupnji likova i drugih dodataka.

LOTR: Heroes of Middle-earth donosi fantaziju i avanturu Gospodara prstenova postojećim obožavateljima i novoj publici u strateškom, društveno-natjecateljskom iskustvu. Najnoviji je to dodatak EA-ovom proširenom portfelju mobilnih igara jer tvrtka nastavlja pružati iznimna iskustva i vrhunske usluge uživo, dosežući sve više igrača na više platformi diljem svijeta“, kažu iz Electronic Artsa u službenom priopćenju i najavi igre, dodajući i da nas očekuje bogata imerzivna priča uz koju će se igrači boriti sudjelujući u legendarnim pričama iz Tolkienova svijeta.

Iako The Lord of the Rings: Heroes of Middle-earth zasad još nema datum izlaska, najavljeno je da igra ovoga ljeta kreće u ograničeno regionalno beta testiranje. Hoće li i Hrvatska biti na tom popisu, saznat ćemo uskoro.