UPDATE (11. ožujka 17:00h) 

Nakon što se jutros internetom proširila vijest da će ovogodišnje izdanje najpopularnijeg sajma igara – E3 2020 vrlo vjerojatno biti otkazano zbog koronavirusa, danas popodne iz organizacije ESA stigla je i službena potvrda da je sajam doista i otkazan. Više informacija uskoro.

 

ORIGINALNA VIJEST (11. ožujka 09:15h) 

Nakon što smo proteklih tjedana pisali o zaista brojnim otkazivanjima sudjelovanja poznatih razvojnih studija, izdavača i kompanija na sajmu PAX East i konferenciji GDC (koja je na kraju zbog toga i odgođena na ljeto), danas stižu vijesti o neizbježnom otkazivanju ovogodišnjeg sajma E3! Pretpostavlja se da bi i u ovom slučaju razlog mogao biti sprečavanje širenja koronavirusa.

Iako službene potvrde još uvijek nema, internetom su počele kružiti glasine da se sajam E3 neće održati u planiranom periodu, a prvi je ovu vijest izbacio indie izdavač Devolver Digital putem svog Twitter profila gdje su napisali jednostavno: “Otkažite svoje letove i hotele za E3”. 

U međuvremenu su se objavi pridružile mnoge druge kompanije i portali, a neki od njih prenose da je Entertainment Software Association (ESA), odnosno organizacija koja je zadužena za održavanje E3-ja već sve dogovorila među svojim članovima, ali su zatražili da se objava o otkazivanju ne širi dalje, do službenog priopćenja. Vijest je navodno trebala biti objavljena još jučer, ali je zbog nepoznatih razloga došlo do odgode koju su iskoristili iz Devolver Digitala i javno obznanili svijetu.

Zakazani datum održavanja sajma E3 je od 9. – 11. lipnja, a hoće li se na kraju i održati, saznat ćemo (vjerojatno) već danas.