Današnja E3 press konferencija PC Gaming Show pružila nam je novi uvid u očekivani nastavak poznatog RPG serijala Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 te smo dobili potpuno novi gameplay trailer.

Za one koji ne znaju, Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 nasljednik je kultnog klasika Vampire: The Masquerade – Bloodlines iz “davne” 2004. godine, a upravo zbog kultnog statusa serijala, od Bloodlinesa 2 očekuje se puno toga. Igra će, kako kažu njezini autori iz studija Paradox Interactive, imati interesantnu priču koja će reagirati na vaše ponašanje u igri, brzopoteznu borbu, zanimljive likove te živopisan i bogat svijet.

Radnja je smještena u američki grad Seattle, a mi ćemo preuzeti ulogu vampira čije će postojanje načeti rat između različitih frakcija vampire. Kako bismo preživjeli, morat ćemo sklapati savezništva s drugim frakcijama i pridružiti se jednom od klanova te manevrirati kroz kompleksne i intrigantne političke odnose, ali i balansirati između potrebe za krvlju i vlastite jenjavajuće “čovječnosti”.

Uz prikaz trailera, na pozornici PC Gaming Showa gostovali su Brian Mitsoda – narativni dizajner Bloodlinesa 2 i pisac prve igre u serijalu te Cara Ellison – spisateljica i također jedna od narativnih dizajnerica novoga nastavka. Objasnili su kako su svjesni da fanovi imaju jako visoka očekivanja od nastavka te da će svakako biti izazov ispuniti ih.

Ellison je, između ostaloga, razjasnila i novi sustav i mehaniku u igri, zvanu „Resonance“. Naravno, kao što biste i očekivali od igre o vampirima, radi se o sustavu raspoznavanja emocionalne rezonancije ljudskih bića, kao što su strah, žudnja i sl. Stoga ćemo se u igri kao vampiri na osnovu sustava Resonance moći hraniti emocijama svojih žrtava kako bismo se osjećali više živima, a to će nam davati dodatne boostove.

Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 izlazi u prvom kvartalu 2020. godine, zasada vjerojatno u ožujku, a bit će dostupan za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Dotada, pogledajte novi gore podijeljeni gameplay trailer prikazan ekskluzivno na PC Gaming Show E3 press konferenciji.