Sonyjeva E3 press konferencija se fokusirala isključivo na naslove koji su već bili najavljeni, ali se našlo i ponešto iznenađenja koja su oborila sve obožavatelje s nogu. Pošto znamo da nitko od nas nije mogao dočekati saznati što je sve Sony pripremio nećemo duljiti. U nastavku pogledajte pregled ovogodišnje Sonyjeve pressice.

Sony je svoju konferenciju započeo s kratkim glazbenim uvodom kojega je izveo Gustavo Santaolalla te smo nakon neugodno ugodne glazbe ostali oduševljeni prvim The Last of Us Part II gameplayom koji nam je prikazao nevjerojatnu kombinaciju interakcije, zvukova i vizuala. Nažalost, svi koji su očekivali datum izlaska ostali su tužni, a za utjehu pogledajte gameplay trailer.

Nakon The Last of Us Part II gameplaya smo saznali nešto više o nadolazećoj ekspanziji za Destiny 2. Više informacija i datum izlaska potražite ovdje, a trailer pogledajte u nastavku.

Sljedeća PlayStation 4 ekskluziva koju je Sony prikazao je bila Ghost of Tsushima. Pokraj prekrasnih vizuala saznali smo da se gameplay svodi na neki sporiji oblik hack and slasha u kojemu će fokus biti stavljen na pravovremeno odvraćanje udarca, a tek onda na zadavanje. Također, saznali smo da u igri postoji stealth i platforming.

Remedy, koji je inače poznat po Microsoft ekskluzivama kao što su Alan Wake i Quantum Break je tijekom Sonyjeve pressice najavio Control. Control je igra u kojoj pratite priču Jesse Faden koja iza sebe ima užasnu prošlost i bori se protiv nadnaravnih bića koja prijete čovječanstvu.

Jedan od najljepših trenutaka Sonyjeve press konferencije je definitivno bila najava Resident Evil 2 remakea. Mnogi tvrde da je ovo najbolja igra u serijalu, a sama činjenica da ćemo ju odigrati u novom ruhu nam svima stavlja osmijeh na lica.

Nakon smijeha i radosnih suza uslijedila je najava humorističnog naslova Trover Saves the Universe. Izgleda da će ovaj naslov biti igriv na PlayStation 4 i PlayStation VR platformama te da bi mogao biti PlayStation ekskluziva.

Kingdom Hearts III se na ovim E3 pressicama pojavio čak 3 puta. Prvi puta na Microsoft pressici, drugi puta na Square Enix pressici i treći puta na Sonyjevoj pressici.
Tijekom Sonyjeve presice smo dobili novi trailer i saznali da će Sony prodavati PlayStation 4 Pro konzolu i DualShock 4 kontroler inspiriran Kingdom Hearts III naslovom.

Iako smo znali da ćemo na ovoj press konferenciji vidjeti Death Stranding, mislili smo da će nam svi prijašnji traileri na neki način biti objašnjeni. Srećom, na igri radi Hideo Kojima i jedino što možete ostati nakon ovog trailera je još više zbunjeni. Srećom, dobili smo ideju kako bi gameplay trebao izgledati.

Još jedno iznenađenje na pressici je bila najava Nioh 2 naslova. Kroz prikazani teaser trailer možemo zaključiti da se okolina i načini interakcije s istom nisu drastično promijenili što je svakako dobra vijest za svakog obožavatelja prvog nastavka.

Zadnje što nam je Sony na svojoj pressici prikazao je Sipder-Man gameplay trailer. Napokon smo dobili novi pogled na borbu u igri te ostali zapanjeni brzinom i gracioznošću s kojom je Spidey riješio svoje neprijatelje. Spider-Man izlazi 7. rujna ove godine, a gameplay pogledajte u nastavku.

Tako i nakon Sonyjeve pressice datumi izlaska igara The Last of Us Part II, Death Stranding i Ghost of Tsushima i dalje nisu poznati, što može sugerirati kako ih ove godine nećemo dočekati. S druge strane jaki fokus na njima bez otkrivanja nekih novih projekata povećat će nadu nestrpljivima među nama kako to ipak nije tako. Možda već idućih nekoliko dana i prezentacije iza zatvorenih vrata ponude odgovor.