Ovogodišnji E3 2017 zatvorio je svoja vrata prije nekoliko dana, a organizator ESA objavio je službene podatke o uspjehu i posjećenosti E3-ja 2017 te već najavio planove za sljedeću godinu. Kao što ste mogli popratiti tijekom naših javljanja direktno iz Los Angelesa, E3 je bio mjesto silnih gužvi, a službena brojka posjetitelja broji 68, 400 ljudi. Uz veliku posjećenost samog sajma, više milijuna ljudi uključilo se u prijenose raznih platformi kako bi pratili, još uvijek najbitniji, gaming događaj na svijetu.

Michael D. Gallagher, predsjednik i CEO ESA-a, organizatora E3-ja, rekao je kako je ovogodišnji E3 bio ogroman uspjeh te da će napredak u tehnologiji prikazan na E3-ju redefinirati i ubrzati globalni rast najznačajnijeg oblika zabave na planeti. Zahvalio se inovativnim izlagačima, članova i partnerima ali i milijunima gamera koji su proslavili još jedan spektakularni E3.

E3 2017 po prvi je puta svoja vrata otvorio i široj javnosti, točnije 15, 000 gamera i gamerki iz cijeloga svijeta koji su se pridružili medijima i developerima iz cijeloga svijeta. Mi u Rebootu i nismo bili najveći fanovi ove odluke, no ESA je zadovoljan ovim eksperimentom te će ga ponoviti i iduće godine. Nadamo se da će ih pratiti i bolja logistička rješenja budući da je bilo i dosta pritužbi od strane medija i pripadnika industrije. Događaj je bio uspjeh i na društvenim mrežama generiravši 15 milijuna postova kumulativno na Twitteru, Facebooku i Instagramu, a pogledano je i 5.5 milijuna sati E3 sadržaja preko Twitcha koji je bio službeni streaming partner konvencije.

Ukoliko smatrate da ste nešto propustili na E3-ju, bacit pogled na našu rubriku “TJEDAN IZA NAS” koja je bila potpuno u znaku E3-ja, a slobodno pogledajte i naš veliki walkthrough video kroz paviljone E3-ja.