Prije nešto manje od tri tjedna internetom se proširila vijest da je poljski razvojni studio Techland (tvorci serijala Dying Light) u velikim internim problemima, zbog čega direktno pati i razvoj igre Dying Light 2. No studio je tijekom vikenda istaknuo da igra nije zapela u razvojnom procesu (takozvani “development hell”) te je najavio novosti za ovu srijedu 17. ožujka.

Osim najave novosti o trenutnom stanju razvojnog procesa, studio je odgovorio i na neke upite fanova koji su se zabrinuli što se događa s Dying Lightom 2. Naime, igra je najavljena još prije tri godine na sajmu E3 2018. Od tada pa do danas studio je izbacio jako malo novosti o igri, a bojazni fanova u prilog ne idu ni ranije spomenuti interni problemi s menadžmentom u studiju.

Zbog svega toga Techland je u odgovoru na tweet priznao da su igru najavili prerano, ali da razvoj i dalje napreduje. “Definicija razvojnog pakla podrazumijeva da igra nije ostvarila nikakav razvojni napredak, dok DL2 nastavlja naprijed. Najavili smo igru prerano, ali daleko je od razvojnog pakla”, objasnili su.

U međuvremenu, igra je doživjela nekoliko različitih odgoda, a posljednja odgoda najavljena je krajem siječnja ove godine te u ovom trenutku Dying Light 2 uopće nema novi datum izlaska. Zato se nadamo da će ove novo najavljene vijesti o igri u srijedu 17. ožujka napokon donijeti informaciju o novom službenom datumu izlaska.