Značajka Remote Play Together, koju nam je Steam predstavio 21. listopada ove godine, jučer je izašla iz bete, čime je postala dostupna svim korisnicima Steama. Ako niste znali, Remote Play Together značajka omogućava pozivanje naših Steam prijatelja u lokalni co-op, lokalni multiplayer te u split-screen online igre, a automatski je integrirana u Steam klijent te se ne plaća dodatno!

U normalnim uvjetima, ova značajka dozvoljava igranje do četiri igrača, a Steam nas uvjerava da se u idealnim uvjetima u istoj igri može naći i više od četiri igrača. Jedino host igrač mora biti vlasnik igre, odnosno mora je imati instaliranu, a ostali igrači igri pristupaju putem Steam Remote Play streaming tehnologije.

Pozivanje prijatelja je iznimno jednostavno i sastoji se od samo tri koraka: pokretanja igre, otvaranja liste prijatelja te odabira igrača kojeg pozivamo u igru. Uz pomoć Remote Play Together značajke, između igrača dijeli se video i audio, a omogućen je i razgovor.

Osim Remote Play Together značajke, od jučer je dostupna i Remote Play Anywhere opcija, koja Steam igre donosi na mobitele, tablete, televizore i druge PC uređaje. Sve što je potrebno je Steam Link aplikacija na odabranom uređaju, koju je potrebno povezati s PC-jem na kojem je pokrenut Steam. Vrlo jednostavno i praktično!

Steam je pripremio i specijalne popuste za igre koje se mogu zaigrati na ovaj način, a popriličnu listu naslova možete pronaći na službenoj stranici, dok su svi detalji oko Remote Play Together i Remote Play Anywhere značajke dostupni ovdje.