Dungeons & Dragons: Dark Alliance, eksplozivni kooperativni akcijski RPG iz trećega lica službeno je najavljen još u prosincu 2019. godine u sklopu ceremonije The Game Awards, a sada je konačno dobio datum izlaska i potpuno novi gameplay trailer.

Podsjećamo, na igri radi Tuque Games kojeg je 2019. godine kupio Wizards of the Coast, izdavač D&D-a te brojnih drugih tabletop i kartaških igara.  Dark Alliance je smješten u dobro poznati Forgotten Realms, a njegove ključne stavke su borba u realnom vremenu i dinamični kooperativni gameplay koji će podržavati do četvero igrača online i lokalno

Imat ćemo mogućnost birati između četvero dostupnih likova različitih klasa, pa ćemo tako igrati kao zloglasni Drizzt Do’Urden i njegovi legendarni kompanjoni Catti-brie, Bruenor i Wulfgar. Igra će nas putem suočavati s legendarnim čudovištima iz univerzuma Dungeons & Dragons, kao što su ledeni divovi i bijeli zmajevi koji lutaju poznatom zaleđenom tundrom Icewind Dale.

Dungeons & Dragons: Dark Alliance izlazi 22. lipnja 2021. i to za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Igra je od danas dostupna za prednaručivanje za PC putem Steama, dok će prednarudžbe za PlayStation i Xbox krenuti uskoro. Cijena je 40 eura u Standard izdanju koje donosi igru i jedan bonus set oružja. S druge strane, Deluxe izdanje po cijeni od 60 eura uz osnovnu igru donosi dva bonus seta oružja te ekspanziju Echoes of the Blood War.

Dodatno, svi koji igru kupe za PlayStation 4 i Xbox One, dobivaju besplatnu next-gen nadogradnju za PlayStation 5 i Xbox Series X/S (uz dodatak da izdanje igre za Xbox zapravo koristi funkcionalnost Smart Delivery, pa u principu kupujete jednu verziju igre i dobivate obje, jer ju je moguće igrati i na staroj i novoj generaciji).

Više informacija o igri pronađite na njezinoj službenoj stranici DarkAlliance.com.