Prosincac prošle godine nije mogao biti bolje vrijeme za najavu igre Dune: Spice Wars nastavno na popularnost novog filma Dune. Igra je tako bila najavljena u sklopu ceremonije The Game Awards 2021 prije nekoliko mjeseci, a danas je dobila i datum dolaska u Early Access.

Podsjećamo, iako je smještena u isti univerzum, igra neće biti vezana uz holivudski film Dune, već je bazirana na izvornom SF serijalu knjiga autora Franka Herberta, a bit će to strategija u realnom vremenu s elementima 4X strategija. Na njoj radi Shiro Games – tvorci igara Evoland i Northgard, dok je izdavač Funcom.

Dune: Spice Wars odvijat će se na pustinjskom planetu Arrakis i sukobit će četiri različite frakcije u utrci za “začin” kao najcjenjeniji resurs u svemiru. Te četiri frakcije s kojima ćemo igrati su Atreides, Harkonnen, Smugglers i tek danas najavljena četvrta frakcija Fremen. Oni su domaćini planeta Arrakis i ujedno frakcija koja ima najbolje uvjete za preživaljvanje jer, između ostaloga, znaju i kako izbjeći pješčane crve.

Uz najavu četvrte igrive frakcije, saznali smo danas da Dune: Spice Wars izlazi već 26. travnja kada dolazi na Steam u sklopu programa Early Access. Više o novoj frakciji, samoj igri i njezinom dolasku u Early Access pročitajte putem ovoga linka