Još samo dva mjeseca dijele nas od izlaska u principu najočekivanijeg FPS-a ove godine, a to je DOOM Eternal, nastavak abnormalno uspješnog DOOM-a iz 2016. godine. Ususret tome stigli su i novi gameplay videji koji prikazuju igrine novosti.

Naime, brojni strani gaming mediji ovih su dana imali priliku iza zatvorenih vrata zaigrati po nekoliko sati nadolazeće pucačine DOOM Eternal te su svoje dojmove, iskustva i gameplay snimke podijelili s javnošću. Jedan od tih medija je i poznati IGN, čiji vam desetominutni gameplay video donosimo u nastavku ovoga teksta.

Osim što su u jednom od videa iznijeli svoje dojmove nakon odigranih tri sata i objasnili kako se točno DOOM Eternal razlikuje od svog prethodnika, u samom desetominutnom gameplay videu možete sve novosti vidjeti u akciji, a prema viđenome, ovaj će nastavak zaista biti nabrijaniji, brutalniji i, ono što je najbitnije i najinteresantnije, značajno raznovrsniji.

Jedna od glavnih stavki koju u odnosu na prethodnika donosi Eternal su puno češće, detaljnije i razrađenije platformerske sekcije, ali i još raznovrsniji neprijatelji kod kojih je zaista potrebno koristiti različite taktike i mijenjati oružja, jer vam različiti pristupi borbi više nego prije daju prednost u odnosu na određene tipove neprijatelja. Dopala nam se i mogućnost preuzimanja kontrole nad Revenantom i razaranje demona njegovim raketama, što također možete vidjeti u novom videu.

Da ne duljimo, IGN-ov novi desetominutni gameplay video pogledajte u tekstu iznad, a za kraj se prisjetimo da DOOM Eternal na tržište izlazi 20. ožujka za PC, PlayStation 4 i Xbox One, dok će kasnije tijekom godine izaći i na Nintendo Switch.