Zagrebački razvojni studio GD Entertainment i izdavač Wiregames danas su objavili da njihov višegodišnji projekt Primordials of Amyrion napokon službeno izlazi na tržište 4. ožujka, no osim službenog izlaska iz Early Accessa, igra je promijenila ime, ali i poslovni model.

Ova tug-o-war strateška igra u Early Access je stigla u listopadu prošle godine i to za PC putem Steama i Epic Games Storea. Studio je kroz posljednjih nekoliko mjeseci konstantno ubacivao sadržaj i poboljšanja u igru, a iako je originalni plan bio da Primordials of Amyrion bude premium igra koju je potrebno kupiti, studio se putem odlučio za free to play model.

Tako je stigla i promjena imena, pa igra sada nosi naziv Primordials: Battle of Gods. S obzirom da je Primordialse u Early Accessu bilo potrebno kupiti (po cijeni od 12,49 eura), svi koji su ju kupili – u punom će izdanju zato automatski oključati i dobiti sve vojske, šampione i premium skinove, a dobit će i sve buduće skinove potpuno besplatno (osim skinova koji se dobivaju battle passom i napretkom kroz igru).

Zaključili smo da želimo da u igri Primordials: Battle of Gods uživa što veći broj igača kad izađemo na tržište 4. ožujka, a najbolji način za to je da igra postane free-to-play“, ističu u objavi iz studija GD Entertainment, dodajući da igrače u finalnoj besplatnoj verziji igre očekuju kozmetičke mikrotransakcije koje će moći kupiti, no neće biti nikakvih pay-to-win mehanika. “Nadamo se da će Primordials postati najpristupačnija strateška igra na tržištu“, zaključuju iz studija.

Uz najavu da Primordials: Battle of Gods izlazi 4. ožujka na PC (Steam i Epic Games Store), stigao je i novi trailer koji prenosimo u nastavku: