Od novog domaćeg razvojnog studija Overseer Games stiže nam najava medieval city builder igre Patron koja uz gradnju donosi i jedan mali twist – rastom gradova rast će i populacija, a s njome i socijalni odnosi poput tenzija, (ne)pravde, imigracija, vjerskih sukoba i mnogočega drugoga.

Za to je razvijen poseban sustav socijalne dinamike koji će pred igrača staviti dodatan izazov – socijalnu dimenziju grada. Širenje i rast grada direktno će utjecati i na populaciju. Svaki od stanovnika imat će svoje želje, potrebe i probleme, a mi ćemo preuzeti ulogu velikog vođe, odnosno u našim će rukama biti upravljanje gradom te ćemo se samim time morati posebno potruditi oko socijalnih pitanja, kako bi svi naši stanovnici budu koliko-toliko zadovoljni i sretni. Što neće uvijek biti moguće jer će svaki od njih imati zaseban pogled na svijet. Svaka naša odluka direktno će utjecati na svijet, no možda promjene koje će donijeti neće biti vidljive odmah već tek kroz određeni period. 

Grad ćemo širiti podizanjem kuća, gradskih objekata, farmi i zgrada tipičnih za prevladavajuću poljoprivrednu industriju srednjeg vijeka. Kako bismo napredovali u svim segmentima, posebnu ćemo pažnju morati posvetiti istraživanju, proizvodnom lancu i tehnološkom unaprijeđenju. A moći ćemo i, naravno, dekorirati grad po našim željama, uvijek osluškujući glas naroda.

Patron bi trebao izaći nekad u trećem kvartalu ove godine, a ako vam igra već sada djeluje zanimljivo, možete je i wishlistati na Steamu.