LucasArts Games (kasnije poznat jednostavno kao LucasArts) mnogima će biti poznat kao studio koji je razvio i izdao hrpetinu odličnih igara, uključujući čitav niz klasika i kultnih point’n’click avantura kao što su Monkey Island, Maniac Mansion, Indiana Jones, Grim Fandango, Full Throttle, The Dig i mnoge druge, kao i čitav niz igara iz univerzuma Star Wars, a studio je neslavno ugašen 2013. godine.

No, ako je suditi po Disneyjevoj stranici fokusiranoj na poslove u industriji videoigara, čini se da je studio Lucasfilm Games itekako živ i u ovome trenutku traži zaposlenike za čak 86 različitih pozicija.

Osim što su brojni poslovi mahom vezani uz producentske, marketinške i slične uloge, na popisu se nalazi i čitav niz tehničkih poslova kao što su animatori, tehnički direktori za izradu čudovišta, stručnjaci za vizualne efekte, storyboard artisti, crtači itd.

Neke od pozicija imaju i direktne reference na ogranak Lucasfilm Animation i njihove animirane filmove Star Wars: The Clone Wars i Star Wars: Rebels te se u opisu posla navodi kako je tim u potrazi za novim snagama, a pritom je bitno napomenuti i da se većina ostalih oglasa tiče Star Warsa.

Što sve to točno znači i na kojim i kakvim igrama iz univerzuma Star Wars će raditi Lucasfilm Games, zasada još uvijek nije poznato te nam ostaje vidjeti. No, valja također napomenuti kako šuškanja o oživljavanju studija Lucasfilm Games postoje u principu već godinu i pol.

Kako navodi portal PC Gamer, community menadžerica kompanije Team17 putem twittera je podijelila interesantan screenshot s LinkedIna, na kojemu je vidljivo kako regrutantica iz Disneyja traži preko nekoliko zaposlenika na različitim pozicijama u studiju Lucasfilm Games, a navedeni poslovi su za pozicije tehničkog artista, community menadžera, game dizajnera i sl. No, ono što nisu naveli je da je spomenuti tweet objavljen još u listopadu 2017.

S obzirom da uz listu pozicija u spomenutom LinkedIn postu dolazi i prigodni hashtag #porgs, kao i slika životinjice porg iz filma Star Wars Episode VIII: The Last Jedi, to bi mogla biti i dodatna potvrda da Lucasfilm Games radi na igri (ili igrama?) iz univerzuma Star Wars.