Internetom se šire glasine da je studio Something Wicked Games podijelio otkaze većini svojeg osoblja. Prošlo je gotovo dvije godine od njegovog osnutka, a sada se s navodima javljaju (bivši) članovi tima koji tvrde da je studio “otpustio većinu osoblja”, prenosi portal Game Developer. Njihova prva i jedina igra u razvoju je okultni RPG otvorenog svijeta Wyrdsong o kojem se ne zna puno.

Something Wicked Games osnovan je 2022. godine i sastavljen od talentiranih developera među kojima su bivših članovi Respawna, Obsidiana i BioWarea koji su radili na igrama kao što su Fallout 4 i Skyrim. Prošle im se godine kao glavni dizajner sadržaja za Wyrdsong pridružio bivši glavni quest dizajner za Starfield, William Shen. SWG je opisan kao “globalno rasprostranjeni AAA studio”, a osnovao ga je bivši voditelj projekta za Bethesdu, Jeff Gardiner.

SWG je brojao 38 članova tima s planom širenja do preko 100 ljudi oko lansiranja svoje debitantske igre Wyrdsong koja se našla u nezavidnoj situaciji gdje joj je daljnji razvitak upitan.