Desperados III – dugo očekivani nastavak poznatog i dugovječnog serijala trebao je izaći još prošle godine, ali je u studenom dobio odgodu na nedefinirani datum 2020. godine. Početkom godine saznali smo da okvirno stiže ovoga ljeta, a danas nam izdavač THQ Nordic donosi vijest o konkretnom datumu – 16. lipnja.

Ukoliko niste upoznati s Desperadosima, radi se o, kako ju iz THQ Nordica zovu, “hardcore taktičkoj strateškoj stealth igri” iz izometrijske perspektive. Dok je na prve tri igre serijala radio studio Spellbound Entertainment, na “trojci” prvi puta radi drugi razvojni studio Mimimi Productions. Da ne bude zabune, iako igra u nazivu nosi broj “III“, ovo će zapravo biti četvrta igra u serijalu, računajući i Helldorado iz 2007. godine koji je zapravo bio direktni nastavak na Desperados 2: Cooper’s Revenge iz 2006. godine.

U Desperadosima III veliki naglasak bit će na priči, a radnja je, kao i dosada, smještena na Divlji zapad. Uz to, Desperados III će zapravo biti prequel čija se radnja odvija prije prve kultne igre Desperados: Wanted Dead or Alive iz 2001. godine te će nam omogućiti da iskusimo jedinstvenu priču o porijeklu zloglasnog Johna Coopera i njegove bande.

U igri će nam biti dostupno pet različitih likova, od kojih svaki funkcionira drugačije te koristi različito oružje i ima različite specijalne poteze, a oni su voodoo praktikantica Isabelle Moreau, lovac Hector Mendoza, alkemičar Doc McCoy, odbjegla nevjesta Kate O’Hara te gore spomenuti i od prije poznati vođa bande John Cooper, koji je danas, uz već gore podijeljeni trailer s najavom datuma izlaska, dobio i svoj zasebni trailer koji možete pogledati u nastavku:

Desperados III, dakle, stiže 16. lipnja i to za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a prije samo nekoliko dana najavljeno je i posebno fizičko kolekcionarsko izdanje koje će, uz brojne fizičke “poklone” i bonuse, sadržavati i kompletni Season Pass. Naime, THQ Nordic najavljuje kako će Desperados III tijekom 2020. godine dobiti čak 3 DLC-a od kojih će svaki donijeti novo poglavlje priče odnosno novu misiju.

Te nove DLC misije odvijat će se nakon radnje glavne igre, a osim što ćete ih moći kupiti kroz fizički Collector’s Edition, bit će dostupne i za zasebnu digitalnu kupnju. Ukoliko vas, pak, zanima kako Collector’s Edition izgleda i što sve donosi u zaista impresivnoj velikoj premium kutiji, u nastavku možete pogledati i zasebni trailer kolekcionarskog izdanja.