[EDIT – 17. rujna, 12:00]

Nakon što je na sinoćnjem eventu PlayStation 5 Showcase novi gameplay trailer za Demon’s Souls Remake inicijalno prikazivao da igra uz PlayStation 5 dolazi i na PC te kasnije i na druge konzole, Sony je ubrzo nakon eventa uklonio sporni trailer i postavio novi te tako opovrgnuo inicijalnu tvrdnju i objasnio da Demon’s Souls Remake ipak dolazi ekskluzivno i isključivo na PlayStation 5.

Kako ističe poznati portal Kotaku, njihovi novinari kontaktirali su Sony kako bi saznali zašto je trailer uklonjen, a predstavnik Sonyja odgovorio je da se radilo o “ljudskoj grešci” i netočnim informacijama, naglašavajući da igra doista izlazi samo na PlayStation 5. Novo postavljeni trailer koji je na PlayStationovom YouTube kanalu osvanuo jutros – donosimo u nastavku.

 

[ORIGINALNA VIJEST – 16. rujna, 23:29]

Poznati razovjni studio Bluepoint Games koji se proslavio remakeovima i remasterima čitavog niza igara, danas je u sklopu live eventa PlayStation 5 Showcase prikazao premijerni gameplay trailer nedavno najavljenog kompletnog remakea FromSoftwareove igre Demon’s Souls.

Demon’s Souls Remake prvotno je službeno najavljen ovoga lipnja na prethodnom Sonyjevom eventu PS5: The Future of Gaming, no večeras objavljeni trailer isključivo se fokusira na gameplay direktno snimljen i igran na konzoli PlayStation 5.

https://www.youtube.com/watch?v=jGUtTPRuGak

Da je ovo jedan od najfluidnijih souls-like naslova koji su originalno proizašli iz FromSoftwarea, sasvim je nedvojbeno. Vizuali izgledaju spektakularno, igra se vrti u 60 sličica u sekundi, a efekti, kretnje protagonista i likova besprijekorni su.

Ono što nam trailer ne govori, a potvrdio je poznati Geoff Keighley putem twittera, jest činjenica da je Demon’s Souls Remake launch naslov za PlayStation 5 te da očigledno stiže 19. studenog, a sami kraj gameplay trailera ističe da se radi o PS5 ekskluzivi, s obzirom da će igra prvotno izaći na tu konzolu, a potom i na PC te nakon vremenske ekskluzivnosti i na druge konzole