Razvojni studio Arkane danas je najavio da je njihova očekivana akcijska avantura Deathloop ponovno odgođena, ovoga puta na rujan.

Nakon prvotne odgode koja se dogodila u kolovozu 2020. godine, igra je trebala izaći za malo više od mjesec dana, odnosno 21. svibnja, no u novom videu i dodatnoj izjavi, objavljenima na twitteru, studio ističe da su donijeli tešku odluku o odgodi igre. Razlog odgode je, kaže direktor igre Dinga Bakaba, taj što imaju snažnu viziju onoga kakva igra Deathloop treba biti, a za ostvarivanje tog plana treba im još malo vremena.

Dodatno vrijeme iskoristit će za poliranje igre, kako bi igračima pružila maksimalno zabavno iskustvo, dodao je u videu art direktor Sebastien Mitton. Istaknuo je da studio, pritom, mora paziti i na zdravlje zaposlenika (kao što su i istaknuli još prilikom prve odgode prošle godine, studio radi od doma, a prioritet im je, očigledno, izbjeći preveliki crunch, zbog kojega su već mnogi studiji bili na tapeti, kao što je, primjerice, CD Projekt RED s igrom Cyberpunk 2077). Fanovima su se ispričali na dodatnom čekanju i zahvalili na strpljenju.

Iako smo se radovali Deathloop zaigrati već za šest tjedana, vjerujemo da će se dodatno čekanje isplatiti, a novi datum izlaska je 14. rujna 2021. godine, kada igra stiže na PC i PlayStation 5.