Behaviour Interactive, tvorci asimetričnog multiplayer hororca Dead by Daylight, najavili su da igra stiže na konzole iduće generacije – PlayStation 5 i Xbox Series X. Fanovi imaju razloga za zadovoljstvo budući da će svi koji posjeduju igru na trenutnoj generaciji dobiti besplatnu nadogradnju na nove platforme, a sav napredak koji imaju u igri također će se prebaciti na next-gen konzole. 

No, osim najave da Dead by Daylight stiže na next-gen konzole, developeri su najavili The Realm Beyond, projekt kojim će nadograditi igru te poboljšati osvjetljenje, animacije i vizuale. Prvi dio nadogradnje stiže već 8. rujna, a Behaviour će ih nastaviti izbacivati sve do iduće jeseni 2021. godine. Taman za petu godišnjicu igre. 

Ova grafička poboljšanja nisu ekskluzivna samo za PlayStation 5 i Xbox Series X već stižu i na PC, PS4, XOne i Switch – potpuno besplatno. Razvojni studio u prvoj zakrpi poboljšat će mape Springwood i Yamaoka Estate. 

Povodom najave The Realm Beyond developeri su rekli kako su puno pažnje posvetili osvjetljenju kako bi iskustvo istraživanja mapa bilo što realističnije i atmosferičnije. “Zasebne sobe sada su različitije, a svaka ima svoju specifičnu funkciju. To omogućava igračima da se bolje orijentiraju tijekom Triala, a mi možemo napuniti mapu detaljima kako bi okolišno pripovijedanje nudilo još više sadržaja za otkrivanje. Povrh svega, napravili smo značajne izmjene u vizualima ali i animacijama interakcije s generatorima i škrinjama.“, zaključili su iz Behavioura.