Nakon gotovo pet godina od svog začetka tj. samostalnog izlaska, online survival igra DayZ napokon dolazi u beta fazu razvoja.

Do sad je bila dostupna u verziji koja se zvala Early Access alpha, što dokazuje da progresija razvoja ove igre iznimno spora.

No, danas je stigla friška vijest od glavnog producenta igre Eugena Hartona iz razvojnog studija Bohemia Interactive te je pritom izložio i ambiciozni plan za svoju igru, a to je da će se zamrznuti sav razvoj novih elemenata te da će se fokus prebaciti na rješavanje bugova, poliranje i balansiranje kako bi igra bila spremna za punu 1.0 verziju do kraja godine.

Neke od glavnih značajni koje dolaze u beti su novi sustav izgradnja baze, nova implementacija vozila, ograničavanje igrača, naginjanje i još mnogo toga. Ekipa iz Bohemije veseli se novoj direkciji u razvoju igre jer će to omogućiti bolje ispolirano gameplay iskustvo.

Podsjećamo, DayZ je život započeo 2012. godine kao mod za igru Arma 2 kojeg je stvorio Dean Hall koji već dugo vremena nije vezan uz razvoj igre. U samo četiri mjeseca od njena izlaska igra je dosegla nevjerojatnu brojku od milijun igrača. Taj mod je naposljetku postao samostalna igra koja će eventualno naći svoj put i na PlayStation 4 i Xbox One konzolama.