Češki razvojni studio i izdavač Bohemia Interactive, poznati po serijalima Operation Flashpoint i ARMA te ponajviše po multiplayer survivalu DayZ, danas je najavio da zatvaraju svoj slovački ogranak koji je od početka pa sve do sada radio na igri DayZ.

Vijest je to koju je Bohemia Interactive objavio putem svog službenog twitter profila, ističući kako je zatvaranje studija u Bratislavi bila “zajednička odluka menadžmenta i voditelja studija” te su zahvalili svim članovima tima na njihovom doprinosu. 

Također, iz Bohemie u istom tweetu ističu kako ova odluka o zatvaranju slovačkog ogranka studija neće utjecati na daljnji razvoj i podršku igre DayZ te njezine nadolazeće nadogradnje, a to je nedugo nakon originalnog tweeta studija Bohemia Interactive potvrđeno i putem službenog twitter profila igre DayZ.

U oba tweeta tvorci igre ističu kako je još u siječnju objavljen “roadmap”, odnosno detaljni plan za daljnji razvoj igre tijekom 2020. godine te da se njega i dalje planiraju pridržavati.

Ono što, pak, u ovom trenutku nije poznato je što se dogodilo sa zaposlenicima koji su radili u slovačkom ogranku Bohemie, odnosno jesu li svi dobili otkaze ili rad nastavljaju u sklopu nekog drugog ogranka studija, a nepoznanica ostaje i činjenica koji točno ogranak studija Bohemia Interactive nastavlja rad na DayZ-ju. Iz studija se zasad o tome nisu izjasnili te se još uvijek čeka službena izjava (hvala, GamesIndustry.biz).