Razvojni studio Airship Syndicate i poznati izdavač THQ Nordic danas su objavili potpuno novi gameplay trailer za Darksiders Genesis – očekivani spin-off poznatog THQ Nordicovog serijala Darksiders, koji uskoro izlazi na tržište.

U novom gameplay traileru Airship i THQ upoznaju nas s potpuno novim in-game sustavom zvanim “Creature Core” te s novim nadogradnjama i sposobnostima koje ćemo u igri moći koristiti kao protagonisti War i Strife. Sustav “Creature Core” omogućit će nam da sposobnosti protagonista iskrojimo, nadogradimo i customiziramo prema vlastitim željama i stilu igranja. Iako će oba igriva lika početi s nizom sposobnosti, tijekom igre ćemo skupljati nove i otključavati devastirajuće poteze kojima ćemo uništavati demone.

Za otključavanje sposobnosti, kako kažu iz THQ Nordica, skupljat ćemo predmete zvane “Creature Cores” koje ćemo dobivati ubijanjem neprijatelja i bossova, a moći ćemo ih i kupovati kod Vulgrima – dobrog starog prepredenog demonskog trgovca, koji će biti od prije poznat fanovima serijala Darksiders.

Što se tiče samog sustava “Creature Core”, omogućit će nam da biramo želimo li više uložiti u obrambene sposobnosti te si nadograditi količinu zdravlja i municije ili, pak, u snagu napada ili kojekakve dodatke, poput ispuštanja lave, stvaranja AI “hellhoundova” za dodatnu pomoć protiv neprijatelja i slično. Kako sve to izgleda, možete pogledati i u gore podijeljenom novom gameplay traileru.

Darksiders Genesis izlazi za samo nekoliko dana, točnije, 5. prosinca i to prvenstveno na PC i platformu Google Stadia, dok na konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch stiže 14. veljače 2020. godine. Da, točno na Valentinovo.