Ako je vjerovati riječima predsjednika Hidetake Miyazakija, koji je nedavno razgovarao s ekipom iz Polygona, Dark Souls 3 bit će posljednja igra serijala na kojoj radi From Software. Razvojni je tim spreman gledati u budućnost i svoje vrijeme uložiti u nove projekte.

„Vrijeme je da se odmaknemo od serijala Dark Souls. Kao predsjednik From Softwarea ne mogu potpuno odbaciti mogućnost da mu se u budućnosti vratimo, budući da u tvrtki možda postoje ljudi koji želi raditi nove nastavke, no vjerujem da će serijal biti zaključen nakon objave posljednjeg Dark Souls 3 DLC-a.“ – rekao je Miyazaki. Ove izjave poklapaju se s izjavama izdavačke kuće Bandai Namco, koja je također potvrdila da Dark Souls 3 predstavlja „finalnu epizodu“ serijala.

Podsjetimo, Dark Souls 3 dobit će još dva DLC-a od kojih prvi, imena Ashes of Ariandel treba stići 25. listopada ove godine. Ovaj DLC odvest će nas u novo sniježno područje, a kako stvar izgleda možete pogledati u nedavno objavljenom gameplay traileru kojeg prilažemo ispod teksta.