Tales of the Neon Sea je nadolazeća pixel art cyberpunk avantura nezavisnog studija Palm Pioneer, o kojoj smo posljednji puta pisali još prošloga ljeta kad smo imali priliku isprobati igru iz prve ruke na sajmu gamescom 2018. Od tada nije bilo nikakvih novosti o igri – sve do danas, kad je napokon dobila točan datum izlaska.

Podsjetimo se: u igri preuzimamo ulogu umirovljenog policijskog detektiva koji vrijeme provodi opijajući se nakon duge karijere obilježene stresom i razočaranjem. No, kako to obično bude, na početku igre vraća se iz mirovine kako bi riješio još jedan posljednji slučaj.

Mnogi će na prvu reći da ih igra podsjeća na mješavinu Ghost in the Shell, Blade Runnera i Cyberpunka 2077 (što su autorima igre i bili glavni uzori), ali sve to zapakirano u 2D pixel art grafici uz hrpu neonskih boja i finih naprednih detalja i okolina, čiji vizuali su naočigled iznad standarda obične pixel art igre toga tipa.

Kako bi igra bila još više posebna, osim detektiva kao glavnog protagonista, igrat ćemo i kao njegova mačka, koja će se sukobiti s mačjom mafijom koja vlada gradom iz pozadine. Da, priča će biti poprilično bizarna i jedinstvena 🙂

Ukoliko, pak, želite isprobati igru (što vam apsolutno preporučamo), na Steam stranici igre već dugo možete naći igrivi demo u kojemu su dostupne tri različite sekcije koje će vas uvesti u mehanike i priču igre.

U svakom slučaju, Tales of the Neon Sea izlazi 30. travnja i to za PC putem platforme Steam, a igru već neko vrijeme možete dodati na svoju wishlistu. Dotada, u nastavku pogledajte i potpuno novi trailer koji je izašao ususret objavi službenog datuma izlaska igre.