Poljski studio CD Projekt RED i Microsoft našli su interesantan i zaista darežljiv način kako privući fanove nadolazeće igre Cyberpunk 2077 i konzole Xbox. Naime, upravo je objavljeno da će svi oni koji Cyberpunk 2077 kupe za aktualnu konzolu Xbox One, besplatno dobiti nadogradnju za next-gen konzolu Xbox Series X čim konzola izađe.

Naravno, nitko nije ni sumnjao da će Cyberpunk 2077 dobiti i svoju poboljšanu verziju na idućoj generaciji konzola, bilo da se radi o PlayStationu 5 ili Xboxu Series X, no zaista je odlična vijest da vlasnici trenutne generacije konzole Xbox igru neće morati kupovati dva puta samo zato što ju žele igrati čim izađe u rujnu, dok je još aktualan Xbox One (podsjećamo, sredinom siječnja ove godine Cyberpunk 2077 je dobio odgodu te umjesto u travnju izlazi 17. rujna ove godine, puno bliže izlasku nove generacije konzola).

Igrači nikad ne bi trebali biti prisiljeni kupovati istu igru dva puta ili plaćati nadogradnje“, u novom tweetu poručuju iz CD Projekt RED-a putem službenog twitter profila igre Cyberpunk 2077, ističući odličnu informaciju o besplatnoj nadogradnji za Xbox Series X za one koji igru kupe na Xboxu One.

I dok se veselimo što je studio donio takvu odluku na Xboxu, pitamo se kakva će situacija biti na PlayStationu. Sony baš i nema takvu praksu “poklanjanja” next-gen verzija igara svojim igračima, a najbolji primjer toga je The Last of Us koji je originalno izašao na konzoli PlayStation 3, a kasnije je na PlayStation 4 stigao u poboljšanom izdanju The Last of Us Remastered koji ste morali kupiti zasebno.