Francuski indie tim Piece of Cake Studios danas je najavio svoju novu igru imena Crossroads – kooperativnu multiplayer akcijsku pucačinu u kojoj ćemo spašavati Ameriku od najezde nadnaravnih čudovišta i demona koja prijete uništenju svijeta, uz nabrijanu metal glazbu u stilu Dooma.

S obzirom na to da se u radnji igre čudovišta poput vampira, vukodlaka, demona i drugih smrtonosnih beštija tek pojave i Ameriku preplave dolazeći iz mističnih portala prouzrokovanih paranormalnim fenomenima, studio igru tematski zove pred-apokaliptičnom pucačinom u kojoj ćemo igrati kao član Bratstvavišestoljetnog udruženja lovaca na nadprirodno koje se odavno u tajnosti spremalo na obećani dan apokalipse. Malo je o igri zasad poznato i vidljivo u najavnom traileru, ali čini se da će biti različitih igrivih likova sa svakakvim oružjem, od motorki, maljeva, samostrijela i mačeta do sačmarica, strojnica, jurišnih pušaka i drugog vatrenog oružja, uz poneke zasad neobjašnjene magične napade.

Crossroads će tako biti moguće igrati samostalno kroz singleplayer mod ili kooperativno u timu kroz multiplayer, a radnja će nas, kao i u sličnim narativnim kooperativnim pucačinama, provesti kroz različite gradove, regije i savezne države Amerike, nudeći na taj način uvijek drugačije i raznovrsnije mape, što definitivno pozdravljamo i takav pristup volimo iz igara kao što su Left4Dead, Back4Blood, pa i Rainbow Six Extraction i slične kooperativne timske pucačine. Naša misija bit će u svakoj državi i regiji loviti demone i pozatvarati sve portale, a s obzirom na postojeće natruhe priče, pretpostavljamo da će nas tu čekati i niz misija i ciljeva koje ćemo trebati ispuniti.

Druge informacije o igri zasad nisu poznate, a nije objavljena ni lista platformi na koje izlazi niti okvirni datum izlaska, pa ćemo za više detalja morati malo pričekati. Studio dotad zainteresirane igrače poziva da ih uprate na službenoj stranici igre i na Twitteru, nudeći zasad jedino nekoliko fotki i iznad podijeljeni igrin najavni CGI trailer kako bismo doživjeli djelić očekivane atmosfere.